понеделник, 13 декември 2010 г.

YouTube отмени 15 минутния лимит за клиповете

Видеохостингът YouTube обяви, че отменя ограниченията за продължителност на клиповете, публикувани от потребителите. Отмяната обаче не важи за всички. Става дума преди всичко за видеозаписите на лекции на учени, видеорепортажи от различни конференции и филми на независими киностудия. Ограничението няма да действа и за потребителите на YouTube, които добросъвестно изпълняват правилата на услугата.
До юли тази година на YouTube можеше да се публикуват видеоклипове с продължителност до 10 минути. След това тази продължителност беше увеличена до 15 минути. Ограничението не се отнасяше до клиповете на партньорите на услугата, включително за телевизионния канал National Geographic и шоуто Lonelygirl15.
Както твърди мениджърът по продукцията на YouTube  Джошуа Сийгъл, нововъведението е станало възможно благодарение на надеждната работа на системата за контрол ContentID,  способна да открива пиратско съдържание. Тази система работи в YouTube  от три години.
На свой ред сайтът The New York Times отбелязва, че много услуги, включително  Hulu и Netflix отдавна вече предлагат възможност за гледане на видео без ограничения. По този начин, тази стъпка на YouTube  е жизнено необходима на видеохостинга за привличане на повече потребители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар