събота, 18 декември 2010 г.

Имиджовият лаптоп ASUS NX90 беше официално представен и на българския пазар

Българските меломани и взискателни потребители, готови да платят premium цена, вече могат да се възползват от топ характеристиките на оборудвания с класна Bang & Olufsen акустика и SonicMaster озвучаване преносим компютър ASUS NX90.
 

Към обявения през лятото лаптоп ASUS NX90 вече има изненадващо голям интерес и в България, разказаха вчера представители на дистрибутора Мост Компютърс по време на официалното представяне на premium модела в нашата страна. Изненадващият момент се корени във факта, че въпреки високата си цена и все още кризисната икономическа ситуация въпросният преносим компютър, който е на родният пазар от около месец, изглежда намира своята аудитория и сред родните потребители, разказа по време на представянето Емил Кирилов, Търговски директор на Мост Компютърс.



ASUS NX90 не случайно се таргетира като "имиджов" или "premium" продукт, тъй като носи не само всички топ характеристики, които могат да се видят в един съвременен лаптоп, но и някои уникални качества, разработени съвместно с известната датска компания Bang & Olufsen. И по точно на последната се дължи разработката на дизайна, създаден от старшият дизайнер на Bang & Olufsen Дейвид Люис, и уникалните тонколони, разположени от двете страни на екрана и обзаведени със специални дълбоки резонансни камери, на които до голяма степен се дължи кристалният звук. 



За него допринася и фирмената технология SonicMaster, която включва мощен 11-ватов усилвател (в повечето лаптопи на пазара мощността на аудио-усилвателя не надхвърля 3 вата) и възможности за обемно кръгово озвучаване, както и опции за фина настройка на аудио системата по такъв начин, че на колоните на лаптопа да се чуват и най-тихите звуци.



ASUS NX90 обаче едва ли ще допадне само на меломаните, тъй като освен внушителното аудио и акустично ноу-хау, интегрирано зад алуминиевия корпус, в него работи и възможно най-мощният и модерен хардуер, включващ мощен Intel Core i7 процесор с Turbo Boost поддръжка, 6GB оперативна памет (която може да се увеличи до 12 GB), два хард диска с общ капацитет 1 TB, Blu-ray устройство, всички необходими разширителни портове, включително два USB 3.0, и дискретна видеокарта NVIDIA GeForce GT335M с 1GB DDR3 видеопамет, която да осигурява максимално прецизно възпроизвеждане на 18,4-инчовия екран с Full HD (1920×1080 пиксела) резолюция. Не бива да се пропуска и фактът, че в NX90 се използва и т.нар. dual touchpad технология, която посредством двата тъчпада, разположени от двете страни на клавиатурата позволява значително по-удобна работа и управление на курсора и с двете ръце.



Разбира се, целият този "ultimate" хардуер би трябвало да се управлява и от подобаваща Ultimate операционна система – в случая едноименната 64-битова версия на Windows 7, придружена и с внушителен спомагателен пакет от софтуерни инструменти, включен в луксозната окомплектовка на машината.
Естествено, всичко това идва и на подобаваща крайна цена, която според Емил Кирилов е 5500 лв.











Няма коментари:

Публикуване на коментар