петък, 18 февруари 2011 г.

И Acer обещава Windows Phone 7 смартфон до края на годината




Windows Phone 7-базираният смартфон на Acer вероятно ще се появи след обещаните от Стив Балмър ъпдейти в мобилната платформа на Microsoft.

 В сегмента на смартфоните през миналата 2010-а компанията Acer демонстрира единствено привързаността си към Google Android, но до края на тази година производителят ще пусне и модели, базирани на Windows Phone 7, според президента на фирменото подразделение Smart Handheld Business Group.

Че Acer работи по създаването на Windows Phone 7 смартфони от компанията са потвърждавали и преди, но досега това няма материално превъплъщение. Всъщност тази седмица, по време на проведеното в Барселона изложение Mobile World Congress 2011, компанията представи още едно Android-базирано изделие, идващо в лицето на модела Iconia Smart (на втората снимка), така че появата на Windows Phone 7 модел се отлага за неизвестно кога.
Предпазливостта на Acer с възприемането на мобилната операционна система на Microsoft вероятно е мотивирана и от факта, че "малко по-късно през годината" се очакват и някои ъпдейти, описани от Стив Балмър по време на мобилния конгрес. Според балмър въпросните ъпдейти далеч няма да са маловажни и ще добавят multi-tasking възможности, Internet Explorer 9 Mobile, поддръжка за гейм контролера Kinect, SkyDrive интеграция и други "вкуснотии", които обещават да направят Windows Phone 7 платформата по-привлекателна.
Така или иначе, едва ли ще я видим в Acer смартфони преди втората половина на 2011 г.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар