събота, 18 декември 2010 г.

MSI ще “съживи” таблетите си по време на CES 2011

Според предварителна информация от производителя, MSI готви няколко Windows 7-базирани таблета за първото тримесечие на 2011 г, и Android модели – за през второто.

Тайванската компания MSI показа първия си таблет WindPad 100 още преди месеци с обещанието да го предложи на пазара преди края на завършващата вече година, но по някаква причина плановете на производителя се промениха и това така и не се случи. Нова информация от компанията обаче гласи, че MSI възнамерява да навакса този си пропуск през първите месеци на 2011 г. като по време на изложението за потребителска електроника CES 2011 в началото на януари ще покаже и на практика, какво точно ни е приготвила.
А става ясно, че компанията готви няколко Windows 7-базирани таблета, които трябва да се появят на пазара през първото тримесечие на следващата година (и по-точно януари или февруари), и още WindPad модели, но с OS Android, планирани за пускане в периода април-юни 2011 г. 
Засега няма много информация за точните характеристики на въпросните устройства, но се предполага, че Windows 7-базираните WindPad-и ще имат 10,1-инчови сензорни екрани с резолюция 1280х800 точки, модерни Intel Atom процесори (вероятно на платформата Intel Oak Trail), 2GB RAM памет, WiFi комуникации, слот за SD/SDHC карти, mini-HDMI конектор и най-малко един USB порт.



През април или май пък се очаква MSI да пусна на пазара оборудвани с Tegra 2 платформата WindPad таблети (при останали характеристики, сходни с тези на Windows моделите), които ще работят под управлението на Android версия Honeycomb.
Повече подробности и по-точни характеристики от MSI обещават по време на CES 2011, т.е. след около три седмици.



Няма коментари:

Публикуване на коментар