неделя, 26 декември 2010 г.

Първият български браузър излиза в безплатно коледно издание

Коледният мултимедиен браузър, наречен BS-Christmas , е базиран на обявения за най-бързия в света BS Gold, представен за пръв път по време на BAIT Week 2010.




"Минималистичният" български браузър, който се появи на международния IT пазар само преди няколко месеца, а у нас беше представен по време на BAIT Week 2010, беше представен от разработчиците си в коледно издание, наречено BS-Christmas.
Според създателите си, българският браузър BS Gold е определен за "най-бързият в света", според проучване на download.com и softpedia.com, извършено в независими лаборатории. Браузърът ползва най-малко оперативен ресурс и е спечелил редица награди и референции за патентно чист софтуер, както и най-висок рейтинг на потребителите в Интернет, като се ползва от клиенти в над 50 държави по света, допълват още неговите разработчици G System Group и Дата Център България - официален представител на българската кибер хибридна технология Black Screen.
Интерес към браузъра проявяват група млади хора, на които създателите решават да предоставят достъп до разработените от тях ново поколение инструменти за работа в Интернет. Така те разработват Коледен мултимедиен браузър наречен BS-Christmas и го пускат безплатно за българските потребители. Според официалната информация, този коледен подарък дава възможност на всеки, който желае, да използва новите технологични инструменти за сърфиране и работа в мрежа с директна връзка до социалните профили в най-популярните сайтове, както и да редактира по лесен и достъпен начин уеб съдържание.



Повлияни не само от празничната вълна, но и от постиженията на многобройните талантливи и умни български деца, които заемат челни места на престижни международни научни състезания, създателите на браузъра са решили да създадат Център и Фонд за тяхното подпомагане, информират още разработчиците. Вече една част от центъра е построена със средства от платената версия и доброволен труд. В него младежите ще се занимават с разработване на софтуер и създаване на собствени софтуерни продукти.
Браузърът BS-Christmas, както и различни демо версии на разработваните от компанията професионални инструменти могат да бъдат свалени безплатно от официалния сайт за Европа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар